Špagety s pestem jsou snadný a chutný recept, ideální k obědu nebo večeři. Jakmile shromáždíte ingredience, stačí už jen postupovat podle několika jednoduchých kroků, abyste mohli uvařit lahodný pokrm.
Složení pro 4 osoby :
- Špagety: 500 g
- Čerstvá bazalkas : 2 větve
- Piniové oříšky: 50g
- Strouhaný parmazán : 30g
- Olivový olej: 4 polévkové lžíce
- Sůl a pepř podle chuti
Fáze přípravy:
1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Jakmile se voda začne vařit, přidejte špagety a vařte je po dobu uvedenou na obalu (asi 10 minut).
2. Mezitím opláchněte listy bazalky.
3. Do mixéru přidejte bazalku, mletou cibuli a koření. piniové oříškyOsolte a opepřete. Mixujte, dokud abyste získali hladkou pastu.
4. Jakmile jsou špagety uvařené, slijte je a vraťte zpět na pánev. Přidejte pesto a míchejte dřevěnou lžící, dokud nebudou všechny špagety pokryté pestem.
5. Podávejte horké a pochutnejte si!
Původ receptu na špagety s pestem
Špagety s pestem jsou velmi oblíbeným receptem zejména v Itálii. Přestože jeho obliba vzrostla po celém světě, stále se jedná o nejoblíbenější recept na světě. pochází z Ligurierozsáhlém regionu na západě Itálie. Klasický recept se připravuje z těstovin, bazalky, česneku, borovice, parmazánu a olivového oleje.
Legenda praví, že tento recept byl vznikl v 16. století italský kuchař, který měl k dispozici jen velmi málo surovin. Dal tedy dohromady to, co měl ve spíži, a vymyslel tento pokrm. vynikající pokrm. Od té doby se špagety s pestem staly jedním z nejoblíbenějších italských jídel na světě.
Dnes jsou špagety s pestem považovány za jedno z nejoblíbenějších italských jídel. autentický a chutný recepta obvykle se podávají v italských restauracích po celém světě. Jedná se o jednoduchý a chutný pokrm, který může být připravit během několika minut a je obecně velmi oblíbený.