Tian ze zeleniny: snadný a chutný recept!

Image

Tento pokrm je plný chuti, snadno se připravuje a dá se přizpůsobit vašim chutím. V nabídce: sezónní zelenina aromatické bylinkytrochu olivového oleje a několik koření pro zpestření. Bude se vám to líbit!

Ingredience pro 4 osoby

    • 2 cukety, každá 200 g
    • 1 lilek, 200 g
    • 2 cibule, každá 100 g
    • 500 g rajčat
    • 2 stroužky česneku
    • 2 lžíce olivového oleje
    • Sůl a pepř podle chuti
    • 6 větviček čerstvý tymián

Fáze přípravy

1. Předehřejte troubu na 200°C.
2. Zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte na kousky. silné plátky.
3. V nádobě odolné vůči troubě, naaranžujte zeleninu střídavě ve vrstváchZačněte vrstvou cukety, pak vrstvou lilku, pak vrstvou rajčat, pak další vrstvou cukety atd.
4. Oloupejte a nakrájejte cibuli a přidejte ji na zeleninu.
5. Česnek rozmačkejte a smíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete, směsí přelijte tian a podávejte. přidejte čerstvý tymián.
6. Vložte tian do trouby na 45 minut při 200 °C do zlatohněda.
7. Podávejte na teplé nebo studené.

Původ receptu na zeleninový tian

Tian de légumes je francouzský recept, který vznikl v 50. letech 20. století. Je to jednoduchý a chutný pokrm, který kombinuje několik druhů zeleniny. typicky provensálské zeleniny. Původní recept obsahuje rajčata, cukety, lilek a papriky, ale lze přidat i cibuli a brambory.

Všechna zelenina se nakrájí na tenké plátky a vloží do nádoby odolné proti ohni, přelije se směsí olivového oleje, soli a aromatických bylinek. Po uvaření se tian obvykle podává se teplý s chlebem nebo těstovinami. V Provence je to velmi oblíbené jídlo, které se díky své jednoduchosti a chuti proslavilo po celém světě.

LEES  Objevte tajemství vlhkého jogurtového koláče bez vajec, který rozplyne vaše chuťové pohárky!

Nejnovější články

Mohlo by vás také zajímat

Sdílet :