Tatarák z lososa: objevte rychlý a snadný recept!

Image

Snadná příprava, vše, co potřebujete, je několik ingrediencí k přípravě tohoto lahodného pokrmu. Kromě toho, že je tento pokrm zdravý, je ideální pro večerní jídlo nebo pro improvizovaný aperitiv. V tomto receptu se dozvíte, jak v několika jednoduchých krocích připravit dokonalý tatarák z lososa.

Ingredience pro 4 osoby

    • 500 g lososa
    • 2 limetky
    • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • 2 zralé avokádo
    • 1 nasekaný stroužek česneku
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička soli
    • 2 lžičky mletého černého pepře
    • Několik listů čerstvá máta
    • Některé semínka granátového jablka
    • Několik lístků čerstvé pažitky

Fáze přípravy

1. Lososa nakrájejte na malé kostičky a vložte je do mísy. Vymačkejte šťávu z limetek a přidejte šťávu, zázvor a nasekaný česnek k lososovi. Ingredience dobře promíchejte.
2. Peel and nakrájejte avokádo na malé kostičky. a přidejte je do směsi s lososem. Přidejte olivový olej, sůl a mletý černý pepř a dobře promíchejte.
3. Přidejte lístky máty, semínka granátového jablka a nasekanou pažitku a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
4. Směs rozdělte na čtyři jednotlivé talíře nebo verriny a podávejte. podávejte při pokojové teplotě.

Původ receptu na tatarák z lososa

Tatarák z lososa je chutný a velmi oblíbený pokrm dnes. Odkud ale tento recept skutečně pochází?

Na počátku nebyl tatarák z lososa vlastně recept, ale spíše způsob přípravy ryby. Šlo o to nakrájet syrovou rybu na velmi tenké plátky a takto ji podávat. Tento způsob byl tvelmi oblíbený v Itálii a Španělskukde se hojně vyskytovaly ryby.

V průběhu let se tato metoda vyvinula do podoby kompletní recept. K plátkům syrové ryby byla přidána zelenina a bylinky, které dodají aroma a barva pokrmu. Olivový olej a citronová šťáva se přidávaly také proto, aby dodaly pokrmu další chuť.

LEES  Vychutnejte si lahodnou jahodovou panacottu!

Tatarák z lososa je dnes velmi oblíbeným pokrmem v celé Evropě a vlastně i ve světě. Je považován za jedno z nejoblíbenějších a nejchutnějších rybích jídel.

Nejnovější články

Mohlo by vás také zajímat

Sdílet :
  • Domů
  • Kuchyně
  • Tatarák z lososa: objevte rychlý a snadný recept!