Snadná příprava, vše, co potřebujete, je několik ingrediencí k přípravě tohoto lahodného pokrmu. Kromě toho, že je tento pokrm zdravý, je ideální pro večerní jídlo nebo pro improvizovaný aperitiv. V tomto receptu se dozvíte, jak v několika jednoduchých krocích připravit dokonalý tatarák z lososa.
Ingredience pro 4 osoby
-
- 500 g lososa
- 2 limetky
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 zralé avokádo
- 1 nasekaný stroužek česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 2 lžičky mletého černého pepře
- Několik listů čerstvá máta
- Některé semínka granátového jablka
- Několik lístků čerstvé pažitky
Fáze přípravy
1. Lososa nakrájejte na malé kostičky a vložte je do mísy. Vymačkejte šťávu z limetek a přidejte šťávu, zázvor a nasekaný česnek k lososovi. Ingredience dobře promíchejte.
2. Peel and nakrájejte avokádo na malé kostičky. a přidejte je do směsi s lososem. Přidejte olivový olej, sůl a mletý černý pepř a dobře promíchejte.
3. Přidejte lístky máty, semínka granátového jablka a nasekanou pažitku a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
4. Směs rozdělte na čtyři jednotlivé talíře nebo verriny a podávejte. podávejte při pokojové teplotě.
Původ receptu na tatarák z lososa
Tatarák z lososa je chutný a velmi oblíbený pokrm dnes. Odkud ale tento recept skutečně pochází?
Na počátku nebyl tatarák z lososa vlastně recept, ale spíše způsob přípravy ryby. Šlo o to nakrájet syrovou rybu na velmi tenké plátky a takto ji podávat. Tento způsob byl tvelmi oblíbený v Itálii a Španělskukde se hojně vyskytovaly ryby.
V průběhu let se tato metoda vyvinula do podoby kompletní recept. K plátkům syrové ryby byla přidána zelenina a bylinky, které dodají aroma a barva pokrmu. Olivový olej a citronová šťáva se přidávaly také proto, aby dodaly pokrmu další chuť.
Tatarák z lososa je dnes velmi oblíbeným pokrmem v celé Evropě a vlastně i ve světě. Je považován za jedno z nejoblíbenějších a nejchutnějších rybích jídel.