Objevte tajemství vlhkého jogurtového koláče bez vajec, který rozplyne vaše chuťové pohárky!

Image

Příprava a doba vaření

Doba přípravy : 15 minut. Doba vaření : 25 až 30 minut.

Seznam ingrediencí na přípravu jogurtového dortu bez vajec pro 4 osoby

  • 1 kelímek obyčejného jogurtu
  • 2 hrnky cukru
  • 3 hrnce mouky
  • Půl sklenice oleje
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 sklenice jablečného pyré (místo vajec)
  • 1 sáček vanilkového cukru

Příprava

  • Jako odměrku pro recept použijte nádobu na jogurt. V míse smíchejte jogurt, cukr, mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
  • 2. Přidejte jablečné pyré a olej. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou pastu.
  • 3. Předehřejte troubu na 180 °C.
  • 4. Nalijte těsto do máslem vymazané dortové formy.
  • 5. Vložte do trouby na 25 až 30 minut. Ujistěte se, že je koláč propečený, a to tak, že do středu koláče zapíchnete špičku nože – pokud vyjde čistá, je koláč hotový!
  • 6. Před vyklopením z formy nechte vychladnout.
  • Dietetika receptu

    Tento jogurtový koláč bez vajec obsahuje sacharidy díky mouce a cukru, ale také tuk díky oleji. Vzhledem k absenci vajec je však méně bohatý na bílkoviny.

    Každý kousek tohoto dortu poskytuje přibližně 250 kcal. Pro zdravější verzi můžete bílý cukr nahradit cukrem celozrnným, který má nižší glykemický index. Můžete také zvolit kokosový nebo olivový olej, které jsou zdravější než slunečnicový.

    Tipy a variace

    Pokud chcete svůj dort oživit, není nad několik variací! Přidejte do těsta čokoládové lupínky a vytvořte požitkářskou verzi, kterou si děti určitě zamilují. Přidat můžete také kousky jablek nebo hrušek.

    Kompot použitý místo vajec můžete libovolně obměňovat: jablkový, meruňkový, jahodový… Koláč tak získá ovocný nádech. A pokud chcete své hosty překvapit, proč nepřidat lžičku skořice nebo vanilkového prášku pro jedinečnou chuť?

    LEES  Kuřecí tagine se zavařenými citrony, orientální pokrm bohatý na barvy a chutě!

    Dokonce se říká, že velký francouzský šéfkuchař Pierre Hermé je vášnivým adeptem přidávání koření do svých dortů.

    Tak se chopte zástěr a kouzlo cukrářské výroby může začít!

    Nejnovější články

    Mohlo by vás také zajímat

    Sdílet :
    • Domů
    • Kuchyně
    • Objevte tajemství vlhkého jogurtového koláče bez vajec, který rozplyne vaše chuťové pohárky!